Академия по рязане

Има една причина, поради която кулинарното училище започва с уроци в уменията на ножа. Управлението на техниките за рязане е съществена част от всеки репертоар на готвача по същия начин, по който добрите ножове са в основата на добре оборудвана кухня. Никога не е твърде късно да се научите! Нашата академия за рязане ще ви научи как да режете тънко, на кубчета или да кълцате като професионалист и да изберете правилния нож за всяка задача.

Академия по рязане

Има една причина, поради която кулинарното училище започва с уроци в уменията на ножа. Управлението на техниките за рязане е съществена част от всеки репертоар на готвача по същия начин, по който добрите ножове са в основата на добре оборудвана кухня. Никога не е твърде късно да се научите! Нашата академия за рязане ще ви научи как да режете тънко, на кубчета или да кълцате като професионалист и да изберете правилния нож за всяка задача.

Рязане 101: Лук

Накълцаният лук е важен герой в много ястия, така че определено си заслужава да се научите как да го направите правилно. Тайната е в това да комбинирате вертикално и хоризонтално рязане - и да използвате остър нож, за да избегнете сълзите!

Рязане на моркови със стил

Жулиен, Конкасе, Брюноаз и Батонет – тези класически стилове на рязане ще трансформират морковите в еднакви парчета и ще ги направят красиви в ястията ви. 

Четири техники за рязане на краставици

Повечето хора режат краставицата по един и същи начин. Внесете разнообразие в салатата си с четири нови начина на рязане.

Добрият нож в кухнята

Добрият нож е необходим и гъвкав компаньон в кухнята. Комбинирайки го с няколко семпли техники за рязане, ще бъдете готови да управлявате широк спектър от форми, размери и текстури.

Фино рязане на босилековите листа

За много финото нарязване на босилек, започнете като навиете листата му като цигара и след това накълцвайте хоризонтално, като използвате остър нож.

Нарежете динята с размер на хапка

Обикновено динята се реже във формата на триъгълник или полукръг, но знаехте ли, че има и друг начин за бързо рязане, дори и на малки хапки? Дебелата кора е лесна за нарязване с голям готварски нож.

Пригответе рибата като професионалист

Тънкото и гъвкаво острие на ножа за филетиране е перфектен за филетиране на риба. За да премахнете перките и режете рибата лесно, използвайте Ножицата за риба.

Точният инструмент за белене

Беленето може да бъде досадно с грешните инструменти и да ви накара да изхвърлите изобилие от добра храна, затова си струва да инвестирате в белачка и някои добри ножове за белене.

Заточване на ножовете

При заточване на нож Fiskars, използвайки заточващ камък или магнитна релса, редувайте ножа от едната страна на другата, като поддържате ъгъл от 15 градуса. С въртящо се точило, просто натиснете ножа 15-20 пъти и в двете посоки.

1
2
3
4
5
6

Ръководство за ножове

1. Универсалният нож е с тънко острие със заострен връх. Идеален за рязане на печено месо или колбаси.

2. Ножът за хляб реже безупречно хляб с твърда кора, благодарение на дългото, здраво и назъбено острие. 

3. Ножът на готвача е предпочитан нож за страстните готвачи с широко острие и фин ръб за кълцане и тънко рязане на месо и зеленчуци. 

4. Назъбеното острие на ножа за домати прави лесно рязането на домати и други плодове и зеленчуци с тънка кора.

5. Мултифункционален малък нож с тънко острие за белене и рязане на плодове и зеленчуци. 

6. Ножът за белене е перфектен за почистване и белене на по-малки плодове и зеленчуци.

Поддръжка и съхранение на ножовете

Много важно е да заточвате ножовете си редовно. Средвата за острене на ножове на Fiskars включват Масат за заточване и функционално Точило за ножове, и двете от които могат да се използват и за ножове с назъбени остриета. Вижте видеото с демонстрация как да ги използвате. 

Когато съхранявате ножовете си в блокове или поставки, вашите Fiskars ножове дори ще бъдат остри по-дълго. Блоковете и магнитните релси на Fiskars осигуряват удобно съхранение с перфектно балансиран вид и усещане.

Преди да прибирате ножовете си е важно да ги измиете и изсушите веднага след употреба. Ако искате да ги почиствате в миялна машина, уверете се, че използвате протектора за острие. 

За повече информация относно избора и грижата на вашият Fiskars Нож, моля обърнете се към най-близкия магазин, разгледайте категория Прибори за хранене на нашия уеб сайт или се свържете с Customer Care.

Поддръжка и съхранение на ножовете

Кухненски ножици

Разбира се, ножовете са чудесни за много задачи за рязане, но понякога рязането с ножица е най-добрият вариант. Ножиците са удобен вариант за рязане на билки, рязане на перки на риба, рязане на домашни птици или когато дъската за рязане е излишна.

Точно както ножовете, ножиците са оборудвани с различни видове остриета. Гладките остриета осигуряват прецизно рязане. Назъбените остриета предотвратяват изплъзването на хлъзгави съставки и материали по време на рязане.

Грижете се добре за ножиците си, за да осигурите оптимално представяне. Избършете остриетата след всяка употреба, за да ги поддържате чисти, и смазвайте зоната на въртене веднъж за известно време, за да поддържате гладкото движение на рязане. Ако остриетата се затъпят, можете да използвате Точилото за ножици на Fiskars.

Cutting Academy kitchen scissors and shears